Александър Везенков получи похвали за силното си представяне с Олимпиакос в Евролигата. 26-годишното крило грабна вниманието на специалистите от авторитетното издание Eurohoops, които го включиха в класацията за петимата най-бързо прогресиращи играчи в турнира на богатите.

"В повечето случаи не е достатъчно да разчиташ само на таланта си. Успехът изисква да имаш и увереност. В последните години Саша Везенков правеше опити да направи име в европейския баскетбол, но липсата на шанс и сблъсъкът му с предизвикателната обстановка му попречи. Повторното му събиране с Йоргос Барцокас в Олимпиакос, след като работеше с гръцкия специалист през сезон 2016/17, направиха разликата.

26-годишното тежко крило излезе под светлината на прожекторите във втората половина на миналия сезон, в който постигна средно по 11.5 точки, 5.4 борби и 1.1 асистенции на мач. Везенков показа истинските си качества на своя треньор, на съотборниците си и на феновете. Следващата му цел е да поведе "червено-белите" към повече победи", пише се в анализа за неговото представяне.

Александър Везенков: Чувството отново да видим фенове в залата е странно

Александър Везенков: Чувството отново да видим фенове в залата е странно

Радвам се, че те са тук с нас и се наслаждават на мачовете с наше участие