Последното ново попълнение на баскетболния ЦСКА Драган Зекович вече дебютира в Националната баскетболна лига (НБЛ) и заяви, че се надява да допринесе за успехите на тима.

За очакванията за престоя при "червените", най-големите успехи, щастливото число и личния си рекорд по отбелязани тройки в един мач Зекович даде специално интервю пред клубния уебсайт на ЦСКА. Сръбският баскетболист ще дебютира и в домакинската зала на отбора в понеделник, 6 март от 19 часа срещу Спартак Плевен.

- Драган, предстои ти първи домакински мач и дебют пред публиката на ЦСКА. Какво трябва да знаят за теб феновете?

- Първо, че съм доволен, че дойдох в София. Радвам се, че играя в клуб, който има големи традиции. Клуб, който иска да се върне към славното си минало. За мен е голямо предизвикателство да бъда част от ЦСКА.

Аз и семейството ми обичаме да пътуваме и да опознаваме историята и културата на местата, където играя. Сигурен съм, че България ще бъде вдъхновение за нас. И най-важното, досега винаги съм играл в отбори с високи цели и амбиции. Допринасял съм за успехите и се надявам тази традиция да продължи и в София

- Кой е най-големият ти успех в баскетбола?

- Имал съм много прекрасни моменти в кариерата ми. Участие в различни възрастови групи на националния отбор, индивидуални отличия, международни успехи, бронзов медал от Еврокъп, купа в Северна Македония и Суперкупа на Румъния. Любим момент ми е и титлата с Орадя в Румъния.

- Вече познаваш отбора, изигра и няколко мача, колко далеч може да стигне ЦСКА този сезон?

- Все още ми е много трудно да кажа, защото не познавам много добре другите отбори в България. Засега ми се струва, че лигата е доста равностойна, така че, ако контузиите ни заобикалят и надградим защитата си с повече отборни усилия и химия между момчетата, можем да направим НБЛ още по-интересна.

- Колко тройки най-много си вкарвал в един мач?

- Ударих шест тройки четири пъти в кариерата си.

Росен Барчовски: Академик се бори, но ние надделяхме с класа

Росен Барчовски: Академик се бори, но ние надделяхме с класа

Аз се бях подготвил за много по-тежък мач, споделя специалистът

- Защо играеш с номер 27?

- На първо място, аз съм роден на 27 май. За мен и жена ми датата 27-ми също е много важна. За нас, сърбите, в православния календар важните светии също се честват на 27-ми.

- Какво предпочиташ - да завършиш мача с 10 точки и 80% успешни стрелби или с 20 точки и 40% успешни стрелби?

- Честно казано, когато бях по-млад, вероятно бих избрал 20 точки и 40% стрелба, но сега избирам само моят отбор да спечели. Да постигнем възможно най-добро класиране, отборът да се развива и да прогресираме във всяко отношение.