По случай деня на независимостта, Българска Баскетболна Лига съвместно с община Перущица, организира поредния силен баскетболен турнир. Непосредствено преди началото на сезон 2019/2020 г., предстартовата треска е завладяла всички отбори участници в най-голямата баскетболна лига в България.

За пореден път многофункционалната спортна зала в град Перущица, приема поредния силен баскетболен турнир, който ще бъде истински празник. На 21-ви и 22-ри септември 4 отбора мъже и 4 отбора за деца до 12 години ще си спретнат едно истинско шоу и ще определят носителя на "Купата на независимостта".

Любомир Минчев: Лошото е, когато един отбор не извлича поуки от загубите

Любомир Минчев: Лошото е, когато един отбор не извлича поуки от загубите

"Тепърва предстои да създадем навици на самите баскетболисти"

Участници при мъжете са шампионите за сезон 2018/2019 в регион ЮГ - Хебър Пазарджик, шампионът в регион ИЗТОК - Светкавица Търговище, Националният Шампион на Българска Баскетболна Лига за сезон 2018/2019 - Микс София и абсолютният аутсайдер, отборът на Макс спорт Пловдив.

Паралелно с този турнир, поради малкия брой мачове на децата до 12 години организирани от БФБ, ще се проведат и срещи между четири отбора на подрастващи, поканени от кмета на града Ради Минчев. Отборите, които ще участват в турнира за момчета до 12 години са - Ънстопабъл Добрич, Хебър Пазарджик, Стамболийски и домакините от Перущица.

Както винаги настроението ще бъде приповдигнато с музика, награди, купи, медали и много качествен баскетбол.

Международен турнир по баскетбол на колички приема Варна

Международен турнир по баскетбол на колички приема Варна

Той ще се проведе на 20-21 септември

Организаторът на регион ЮГ - Димитър Чанков, заяви, че мащабите на организацията, им дава възможност да импровизират и затова успеха ще дойде с бързи темпове.

"Ние в Българска Баскетболна Лига работим на много високо ниво и всеки се раздава на 100%, за да надграждаме постоянно постигнатото до момента. През последната година освен лигата, организирахме много други турнири за мъже, юноши, кадети и 3х3 стрийтболи, които преминаха безупречно и на много високо ниво!", добави той.

Турнирът ще се състои с помощта на едни от най-големите приятели на лигата - г-н Ради Минчев, кмет на Община Перущица и г-н Янислав Марков- президент на БК Хебър, които дават мило и драго да се играе баскетбол възможно най-много. Жребият за турнира отреди здрави битки, в които се очаква да има много емоция и качествен баскетбол като в първия полуфинал при мъжете се срещат финалистите от националните финали на Българска Баскетболна Лига за сезон 2018/2019 - Хебър и Микс.

Монтана спечели и втората си контрола

Монтана спечели и втората си контрола

С 15 т. от пейката се включи Христина Иванова