Звездата ни в НБА Александър Везенков се включи в кампанията на Министерството на спорта за стимулиране на сънародниците да спортуват. Преминалият от Олимпиакос в Сакраменто Кингс национал записа мотивиращо видео за кампанията:

Фондация "Спорт в България" обяви дългосрочна подкрепа за Нургюл Салимова

Фондация "Спорт в България" обяви дългосрочна подкрепа за Нургюл Салимова

Мисията е да предоставя възможност на български спортисти да развиват таланта си

"Трябва никога да не се отказваш, да си следваш мечтите, да се бориш всекидневно. Баскетболът е много труден спорт, както и всички други спортове.

Изисква желание, много труд. За мен е много важно да запалим децата. Да ги видим с топка в ръка, да оставят телефоните, таблетите и социалните мрежи, колкото е възможно.

И да ги виждаме колкото може повече в залата - да спортуват, да се смеят, да имат респект един към друг", казва Александър Везенков в специално видео за кампанията "Спортът е за всички".

Григор Димитров подкрепи масовия спорт

Григор Димитров подкрепи масовия спорт

Тенисистът ни се включи в кампания на ММС

"Аз съм Александър Везенков. Днес ти носиш моята фланелка. Много се надявам аз да нося твоята. Бъди в залата. Следвай мечтите си. Работи здраво.

Слушай родителите си, треньорите и никога не се отказвай", допълва Везенков, докато показва умения с баскетболната топка край коша.