Нападателят Луис Суарес се сбогува през сълзи с Барселона. Той се оказа нежелан от новия треньор Роналд Куман и беше принуден да напусне. Отиде в Атлетико (Мадрид).

Ето какво каза легендата на Барса на "Камп Ноу" днес:

"Вече преглътнах случилото се. Готов съм за нов етап от кариерата си и искам единствено да благодаря на Барса за тези години. Много съм горд от постигнатото тук. За днес обаче не съм подготвил нищо. Мога единствено да благодаря на клуба за това, че през 2014 година ми повярва след грешката, която бях допуснал. Не беше лесно за клуба, но тук ме приеха добре. Изживях мечтата си да играя в най-добрия отбор и затова сега е трудно да си тръгна.

Благодаря на всички фенове, които ме подкрепяха. Семейството ми знае през какво съм минал. Децата ми видяха как бележа голове редом до най-добрия в историта на футбола - Меси. Нека всички каталунци да знаят, че в мое лице има още един куле. Оставям много приятели. Днес си тръгва не просто един футболист, а едно човешко същество с чувства. Осъзнавам, че в края на всичко това трябва да съм горд".

Барселона спечели 43-ото издание на турнира "Жоан Гампер"

Барселона спечели 43-ото издание на турнира "Жоан Гампер"

След седмица каталунците посрещат Виляреал в първия си мач от Ла Лига