Защитникът на Барселона Жерар Пике говори по време на пресконференцията преди днешния мач от 1/8-финалите на Шампионска лига срещу Наполи в Италия.

Ето какво каза той:

"За първи път ще играем в Неапол, на този исторически стадиона. Това ще бъде нещо различно. Наполи се подобри много в последните мачове. Сезонът не започна добре за тях. Ще ни бъде много сложно. Те победиха Ливърпул и Ювентус. Трябва да бъдем много внимателни и концентрирани. Най-важното е да не играем със страх.

Опитваме се да си вършим работата. В този клуб са важни резултатите. Знаем отговорността, която носим. Ние се концентрираме върху това, което можем да контролираме, а то се случва само и единствено на терена. Всичко друго е просто вдигане на излишен шум, а този шум се засилва, когато ние не постигаме резултати. Това обаче е част от спорта. Резултатите винаги са много важни и именно те ни карат да продължаваме да бъдем на толкова високо ниво години наред.

През минали години сме стигали до това ниво в Шампионската лига и сме отпадали, а сме били фаворити. Може би сега не сме, но ние продължаваме да сме Барселона и винаги ще имаме шанс за победа. Най-важното е да вървим стъпка по стъпка. Сега първо се изправяме срещу Наполи и трябва да ги елиминираме, за да продължим напред. Шампионска лига е много сериозно състезание.

Никога няма да забравим издънките срещу Рома и Ливърпул. Това са два много тежки удара за Барселона, за историята на клуба.

Марадона е уникален играч в историята на футбола. Преминал е през Барселона и Наполи и ще бъде запомнен завинаги. Но ако ме питате кой измежду Диего или Лео, аз ще избера това, което съм преживял отблизо - магията на Лео, която той прави всеки ден".

Кулибали окончателно пропуска двубоя срещу Барселона

Кулибали окончателно пропуска двубоя срещу Барселона

Сенегалецът не успя да се възстанови от контузията си