Ръководството на Барселона е поставило ултиматум от 15 дни на Усман Дембеле, който трябва да вземе окончателно решение относно това дали ще поднови своя договор с клуба.

Настоящото споразумение между двете страни изтича на 30 юни 2022 година и следователно от 1 януари той влиза в последните шест месеца от контракта си с клуба. Това ще му позволи да води преговори с всеки друг клуб, без да се страхува от нарушаване на правилата на ФИФА и без този отбор да се страхува от оплакване от страна на Барселона.

Усман Дембеле пръв се опари от новите правила на Шави в Барселона

Усман Дембеле пръв се опари от новите правила на Шави в Барселона

Бранителят е глобен, че е закъснял на тренировка

Шефовете на "блаугранас" не искат да се стигне до този етап. Целта е преди 15 декември бъдещето на Дембеле да стане ясно.

Нападателят има две седмици, за да вземе решение дали ще приеме отправеното му предложение за подновяването на договора му или не.

Каталунците продължават да искат да задържат французина с ново дългосрочно споразумение. В същото време шефовете на клуба започват да се уморяват от неговата пасивност.

Смята се, че агентът на Дембеле предлага французина на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл и води вече разговори, които са зад гърба на Барселона.