Цървена звезда спечели мегадербито на сръбския футбол, налагайки се над вечния съперник Партизан с 3:1.

Българската звезда на гостите Валери Божинов влезе в игра, въпреки че е с контузия, но не успя да помогне на тима си да се добере поне до точката.

Двата тима се изправиха един срещу друг в Белград, а българският нападател на гостите бе оставен на пейката и влезе в игра в 64-ата минута.

Звезда откри резултата в 25-ата минута, когато Уго Виана бе изведен зад защитата и с техничен прехвърлящ удар прати топката във вратата за 1:0. Партизан обаче възстанови равенството в 44-ата минута, когато Ален Стеванович бе изведен между двама защитници и хладнокръвно реализира за 1:1.

В началото на втората част обаче "звездашите" забиха нови ве попадения в рамките на 5 минути. В 50-ата Уго Виана със страхотен удар от около 25 метра успя да прехвърли вратаря за 2:1, а в 55-ата минута Александър Катай с изстрел от границата на наказателното поле оформи крайното 3:1.

Така Цървена звезда остава на върха в класирането с 20 точки и все още без загуба в аткива си. Партизан пък падна до 3-ото място с актив от 15 точки.