Благой Георгиев е напът да стане шеф в Левски. Преди да доведе Джоузеф Диксън на "Герена", бившият национал бе близо до придобиване на македонския Вардар (Скопие).

Колегите от dir.bg направиха разследване за провалилата се сделка като се свързаха с местния журналист Бобан Радулович, който хвърли светлина върху случилото се. 

"Благой Георгиев беше сам. Дойде и заяви, че представлява силен спонсор, но от цялата ситуация не стана абсолютно нищо", описва ситуацията Радулович и добавя, че тогава проблем са били задълженията на Вардар. А те не са чак толкова стряскащи - малко над 3.5 милиона евро. Несравними с тези на Левски днес, ако трябва да търсим аналогии.

Диксън заминава утре за САЩ, за да финализира сделката за Левски

Диксън заминава утре за САЩ, за да финализира сделката за Левски

Транзакцията трябва да бъде направена

По думите на Радулович, те са натрупани от бившия собственик на клуба, който е руски милионер на име Сергей Самсоненко, а освен с футболния тим, също така се е занимавал и с хандбалния Вардар.

"Въпросните инвеститори, представяни от Благой, бяха склонни да вземат отбора единствено при положение, че дълговете са изчистени или опростени и всичко започне на чисто", споделя журналистът.