Йосип КужеСтарши треньорът на хърватския Риека Миливой Брачун бе уволнен в ранния следобед днес, потвърди за Топспорт.бг изпълнителният директор на "белите" Маринко Колянин.

"Причините за смяната се крият в лошата игра на нашия отбор. Въпреки че спечелихме последните си две срещи, Риека не показва играта, която желаем да виждаме. Футболистите се мъчат, няма никакъв напредък и е очевидно, че треньорът трябва да си замине. От утре (б.а. - днес) Йосип Куже ще бъде начело на отбора", каза Колянин.

Миливой Брачун вече не е треньор на РиекаКуже е бивш наставник на Динамо (Загреб), където бе от 2005-а до началото на ноември 2006 година. Под негово ръководство тимът стана шампион, но не успя да влезе в Шампионската лига миналото лято. След това тимът от Загреб загуби и от Оксер и остана извън групите на УЕФА.

В края на годината обаче Куже бе изгонен от клуба, след като бе сниман в момента, в който залага на футболни срещи в букмейкърски пункт в хърватската столица. Медиите в страната твърдяха, че треньорът е заложил 10 000 куни (1346,43 евро) на победа на кръвния враг Хайдук, като още тогава прогнозираха, че това ще изяде главата на наставника. Тогава Куже призна за гафа, но заяви, че е бил сниман два месеца преди публикуването на снимката във вестниците.