Президентът на ПАОК - Иван Савидис се извини за поведението си по време на мача от 25-ия кръг на гръцката Суперлига против АЕК. Босът нахлу на терена с пистолет, препасан на колана на панталона му.

"Искам да се извиня на всички привърженици на ПАОК, на всички привърженици на футбола в Гърция и пред цялата световна общественост. Много съжалявам за това, което се случи. Очевидно е, че нямам право да излизам на терена.

Синът на Иван Савидис: Баща ми е Бог!

Синът на Савидис: Баща ми е Бог!

"Долу ръцете от него!"

Моята емоционална реакция беше предизвикана от общата негативна ситуация, която се наблюдава в гръцкия футбол от известно време, както и от всички неприемливи събития, случили се по време на мача ПАОК - АЕК. А именно действия на съдиите, прекратяването на мача, излизането на терена на десетки привърженици и на двата отбора. И всичко това можеше да създаде още по-усложнена обстановка.

Моята цел беше с това излизане да защитя десетките хиляди привърженици на ПАОК от провокации и недай си Боже - от човешки жертви.

Повярвайте ми, не съм имал намерение да се меся в действията на противниковия отбор или на съдиите, никого не съм заплашвал", каза Савидис.

В момента гръцкото първенство е прекратено.

Прокуратурата погва Иван Савидис

Прокуратурата погва боса на ПАОК

Инцидентът принуди ФИФА да спре гръцката лига