Един от най-популярните гръцки клубове - АЕК Атина най-вероятно ще обяви банкрут и доброволно ще предпочете да играе в аматьорската Трета лига, реши днес Бордът на директорите.

Клубът има огромни финансови задължения, а кризата в Гърция не дава индикации, че скоро ще се появи инвеститор, който да поеме издръжката и изчистването на дълговете. АЕК вече изпадна от елит и де факто, след като му бяха отнети точки, но няма да играе дори и във втора лига.

Среща на акционерите днес формално предприе тези стъпки - по ликвидация и подаване на документи за участие в трета лига. АЕК изпадна тази година от Суперлигата и по резултати трябваше да продължи във втора дивизия, която също е професионална.

Решението за изваждането на отбора най-вероятно ще бъде узаконено на ново събрание на акционерите и шефовете на 7-и юни. Проверка днес на финансите, сметките, документите и жалбите от играчи, администратори и институции е показала, че АЕК Атина няма как да покрие изискванията за лиценз във втора дивизия.

Така жълто-черните, които са играли и в Шампионската лига, били са 11 пъти шампиони на страната и 14 пъти са вдигали Купата на Гърция, от новия сезон ще се състезават в Южната трета дивизия.

"В момента няма как да говорим за селекция, подготовка и каквото и да е по спортните въпроси. Нашата задача е да спасим клуба от окончателно закриване", заяви президентът Андреас Димитрелос.