Българска Федерация Бадминтон, в лицето на председателя д-р Володя Златев и изпълнителния директор Антраник Касабян, отличи Министър Красен Кралев със специална награда за изключителен принос за развитието на бадминтона в страната и на международно ниво във връзка с успешно проведената Световна купа по бадминтон "Bulgaria Open "2020", с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

Министър Кралев даде старта на строителството на спортна зала в Пазарджик

Министър Кралев даде старта на строителството на спортна зала в Пазарджик

Залата ще бъде изградена за 100 дни

България получи отлична оценка от Европейската конфедерация по бадминтон и Световната централа, тъй като това бе една от малкото мащабни прояви останали в международния бадминтон календар. Радостното е, че в конкуренция на представители от двадесет държави безспорен успех за България бяха завоюваните четири златни медала - в лицето на сестри Стоеви при двойките, Линда Зечири при жени единично, Иван Русев и Даниел Николов при мъжките двойки и титлата при смесените двойки, заедно с вицешампионската титла на младата ни надежда Илиян Стойнов при мъжете. Това класиране ранкира допълнително нашите състезатели и ги поставя в позиции да атакуват квоти за предстоящите големи шампионати - ЕП и Олимпийски игри в продължаващия квалификационен цикъл

На нарочната срещата бяха обсъдени успешното провеждане на целия вътрешен календар на федерацията и подготовката на състезателите за предстоящите големи първенства и Олимпийски игри. Д-р Володя Златев подчерта важната роля на програмата инициирана от Министър Кралев: "Децата и бадминтона", която вече три години успешно подпомага развитието на детско-юношеския спорт на национално ниво и привлича все повече спорта.

Ръководството на БФ Бадминтон изрази увереност, че със съвместни усилия с ММС ще развива бадминтона като проспериращ и социално значим за страната спорт с международно признание и успехи.

Александър Попов: Благодаря на Красен Кралев, че разреши ремонт на зала "Васил Симов"

Александър Попов: Благодаря на Красен Кралев, че разреши ремонт на зала "Васил Симов"

"С оглед финансовото ни положения и на ситуацията, в която се намира ЦСКА, е голям успех да победим Дунав"