Габриела Петрова си тръгна усмихната след финала на троен скок на европейското първенство в Берлин. С най-добър опит от 14.26 м тя се класира на шесто място в надпреварата.

"Усмихната съм, защото за мен беше чест да бъда тук след толкова години прекъсване. Отделно, че имах честта да се състезавам на този стадион. Няма как да съм доволна от резултата, сами виждате, че беше мъчно състезание - аз си го направих такова. Така и не стъпих на дъската, реалните опити мисля, че сами ги видяхте. Щях да съм много по-напред.

Не е станало нищо кой знае колко драматично. Но не трябва да се допуска повече да се получават такива неща. Дори и 15 метра да скочиш, когато не е от правилното място, няма никакво значение. Състезанието е свършило, продължавам да работя. Вярвам в себе си и знам, че рано или късно този труд ще се покаже.

Бих казала, че това шесто място е една глътка свеж въздух за мен, защото, знаете, че последните няколко години ми беше много трудно във всяко едно естество. И самото влизане във финала е една крачка напред към сбъдване на най-големите ми мечти", коментира Петрова.

Габриела Петрова остана шеста на Европейското първенство

Габриела Петрова остана шеста на Европейското първенство

Българката записа 14.26 метра, които постигна в петия си опит

Европейската вицешампионка в тройния скок в зала от 2015 година разясни и защо има проблеми с разбега си.

"Първите неща, които ми влизат в главата са, че може би прекалената амбиция и прекаленото желание ми изиграват лоша шега. Знаейки че съм готова за медал и много исках да се случи, всеки път правех някакви промени в разбега, а не бива да се случва на такова голямо първенство.

Това са абсолютно мои грешки, няма кой друг да виня. Аз съм на пистата, всичко зависи от мен. Нещата стоят така, че аз не скачам от цели разбези на тренировка. Именно заради травмите в кръста, които имам. Правя това с цел да се запазя, защото са много травмиращи. Може би това е причината да има неточност в бягането ми.

Рано или късно грешките се изчистват. Нямам как, след като работиш продължително време да не се справиш с тях. Може би е въпрос на време", анализира пловдивчанката.

Сега пред Петрова предстои финал на Диамантената лига, който е в края на август в Цюрих.

"Може би преди това ще имам още един турнир, но още не го знам на 100 процента. Дори и да скоча повече на следващите състезания и да ме е яд, след като е след европейското първенство, няма значение. Може би ще видя едно удовлетворение за себе си и за труда, който съм положила", завърши Габи.

Снимка 372866

Източник: LAP.bg