Защитникът на Арсенал - Такехиро Томиясу е в отлично настроение заради представянето на "артилеристите" този сезон в английската Висша лига.

"Разбираме повече футбола на Артета. Имаме дълбочина, имаме някои нови играчи, но най-важното е, че разбираме футбола на Микел повече, отколкото миналия сезон. Миналия сезон разбрахме, но не можахме да го приложим. Сега разбираме и показваме играта, която той иска от нас. Това е голяма разлика.

Микел познава футбола, знае неговата структура. Той знае всичко. Нашата работа е да изразим на терена това, което той казва. Аз му вярвам. Той е просто невероятен. Най-добрият треньор, с когото съм работил.

Спечелването на Висшата лига е най-голямата мечта на всеки играч. Но изиграхме само 19 мача и е рано да говорим за това. Трябва да преминаваме от мач в мач, както казва Микел. Трябва да вървим към целта и ще вървим към нея. Фокусирани сме върху това", каза Томиясу.

Арсенал е лидер във Висшата лига с 50 точки от 19 мача. Вторият Манчестър Сити има 45 точки след 20 мача. Японецът записа 15 мача този сезон във Висшата лига и отбеляза една асистенция.

Арсенал преподписа с Габриел Мартинели

Арсенал преподписа с Габриел Мартинели

Новият контракт на играча изтича през лятото на 2027 година