Мениджърът на Арсенал Микел Артета не подценява "много опасния" лондонски съперник Уест Хем. Двата отбора излизат в дерби в понеделник на "Емиратс".

Арсенал има в момента 5 точки аванс пред шампиона Манчестър Сити в класирането, но Артета ще се изправи срещу бившия си мениджър Дейвид Мойс и знае, че отборът му може да създаде много проблеми.

"Уест Хем са много опасни, защото знам, че Дейвид е работил с отбора много здраво. Откакто той пое тима, увеличи потенциала му и вече е на друго ниво. Знам, че ще бъде много труден мач", каза испанският специалист.

Артета вече е почти 20 години в Англия, като е бил под ръководството на Мойс в Евертън, където започна кариерата си на Острова. Той игра седем сезона при шотландеца на "Гудисън Парк".

"Всеки мениджър ви дава нещо, което изгражда вярата ви в това, което искате да правите. Дейвид има голяма тежест за мен", обясни Артета.

"Той имаше огромно влияние, благодарен съм му за вярата, която ми показа, и за това, което научих от него на терена и извън него за това как се изгражда отбор. Той ме подкрепяше през цялото време, когато работихме заедно. Имам невероятни спомени с него, защото той беше успешен", каза още той.

"Той вярваше, че аз мога да имам влияние върху отбора. Аз имах съмнения, но той ме накара да повярвам, че мога да го направя", призна Артета.

"Винаги бях играл като вътрешен халф или атакуващ халф, а той ме накара да играя като крило. Тпябваше да се адаптирам към различен стил. С Дейвид първите години играехме много директен футбол, беше напълно различно от това, което ме учеха, когато бях на 15 години", завърши Микел Артета.

Арсенал готви оферта за Рабио

Арсенал готви оферта за Рабио

Борба за французина