Мениджърът на Арсенал - Микел Артета вярва, че неутралните фенове искат "артилеристите" да спечелят английската Висша лига.

"Вероятно това, което хората виждат, харесват нас, нашите играчи и начина, по който правим нещата. Не мисля, че някога сме били фаворити и не мисля, че това се е променило. Манчестър Сити е кандидат номер едно от първия ден, защото са били на тази позиция през по-голямата част от последните пет години.

Мисля, че ако трябваше да заложиш малко пари или къщата си на някого преди сезона, много хора биха направили нещо различно от това да изберат Арсенал. Ние можем да контролираме само това, което правим. Говоря го от три месеца. Става дума за това какво ще правим утре. За енергията, с която трябва да играем и как ще продължим да вярваме в това, което правим.

Не можем да контролираме какво ще направят другите отбори. До края на май трябва да имаме определен брой точки. Няма значение как или къде, но трябва да спечелите тези точки.

Всичко трябва да се прави последователно, на изключително високо ниво. И всички играчи трябва да са на разположение. Трябва да има възможност за ротация на отбора, възможност за смяна на играчи, когато не са в най-добра форма.

Това е, към което се стремим. Но мисля, че е невероятно да работиш в силно мотивиран екип със силно мотивирани фенове, които искат да ти помогнат", каза Артета.

Зов към Артета: Мартинели трябва да седне на пейката

Зов към Артета: Мартинели трябва да седне на пейката

Мартинели не се е разписал в последните 8 мача