Стартовият състав на Арда за утрешната решителна битка за Купата на България срещу ЦСКА на националния стадион на практика е ясен. Старши треньорът Николай Киров няма колебания около 11-те футболисти, на които ще заложи в историческия първи финал в турнира за кърджалийци, пише "Тема спорт".

Белия ще разчита на схема 3-4-2-1, която в последните близо два месеца често се налагаше да променя заради множеството контузии в състава. Този път обаче 45-годишният наставник ще разполага с пълния си арсенал от козове. На вратата ще застане националът и носител на купата с ЦСКА през 2011-а Иван Караджов, а триото централни защитници пред него ще бъде Милен Стоев, Алекс Петков и капитанът Пламен Крумов. На пейката ще остане французинът Никола Таравел.

Емил Кременлиев: Арда няма какво да губи срещу ЦСКА

Емил Кременлиев: Арда няма какво да губи срещу ЦСКА

"Постижението ни е голямо"

Като вътрешни полузащитници пред тях ще действат 23-годишният Лъчезар Котев, който през миналата седмица за първи път получи повиквателна за националния отбор, и Емил Мартинов. По двата фланга в ролята на халф-бекове доверие ще получат Деян Лозев и Александър Георгиев, преминал в Арда именно от ЦСКА през лятото на 2019 г.

Тризъбецът в атака също е без алтернатива. На върха му ще застане Тонислав Йорданов, който допреди 4 месеца беше на "Армията", а в Кърджали се развихри със 7 шампионатни гола през пролетта.

Зад него ще са опитните Спас Делев и Иван Коконов.

Първият, който донесе купата на червените през 2011-а при 1:0 над Славия, вече е напълно възстановен от контузия, а вторият изтърпя наказание след червен картон.

Така Арда ще стане третият отбор в последните години, който ще излезе във финала с 11 българи. Преди тях с изцяло български състав излязоха Славия през 2018-а и ЦСКА през 2016 година, като и двата тима триумфираха с трофея.

Половин милион премия в Арда, ако отборът вдигне Купата на България

Половин милион премия в Арда, ако отборът вдигне Купата на България

Тренират заучени положения