Наставникът на Арда Николай Киров даде мнението си за поражението с 2:3 при гостуването на Славия. 

"Допуснахме твърде много голове в нашата врата в ситуации, в които изнасяме топката и направихме така, че Славия "ни хвана" на скорост. Говорихме през седмицата, че е важна дълбочината. През второто полувреме направихме точно обратното и давахме предимството на съперника. Мисля, че създадохме ситуации, вкарахме два гола, но когато допускаш три, няма как да спечелиш", започна Киров.

"Не мисля, че нямаме концентрация. При 2:1 имахме двама футболисти срещу вратаря и трябваше да вкараме трети гол, но по-важното е да правим това, което тренираме. Днес не обърнахме внимание в атаката и дълбочината, вместо да я търсим през втората част, търсихме играта "на крак" и Славия получи предимство. Търсим конкуренцията в предни позиции и сега имаме контузен, заради което игра Тонислав. Там нямаме такова разнообразие, но е хубаво, когато влезеш и отбележиш гол и дано повлияе на неговото самочувствие. Делев има проблем през цялата седмица и става въпрос за нерва, затова в дадени ситуации получава болка. Съумя да завърши двубоя, но няма как да си на 100%, когато имаш проблеми".

"Рано или късно знаехме, че ще загубим. Сега трябва да направим изводите. Трябва да правим това, което тренираме. Това ми е желанието, а не да ни води играта и да меним поведението си на терена спрямо противника. В зависимост от това какви проблеми имаме сега ще видим за мача за Купата. Ще видим кои са най-здрави. Това е по-специфичен двубой, тъй като нямаш право на грешка и нека да видим състоянието на играчите и да знаем как да се противопоставим на отбора на Етър. В България не мисля, че има някой, който да подцени някой отбор. Няма значение в течение на първенството. Етър се представя добре в последните два мача и няма как да си позволим подценяване", завърши Николай Киров.

Славия победи Арда с 3:2

Славия отлепи от дъното след обрат над Арда

Питър Макрилос с два гола за успеха на "белите" с 3:2