Треньорът на Арда Николай Киров даде пресконференция преди реванша от Лига на нациите срещу Апоел Беер-Шева. Кърджалийци загубиха у дома с 0:2 в първата среща. 

"Винаги, когато се играе двубой от европейските клубни турнир, настроението е по-приповдигнато. Ние се готвим за труден двубой, двубой, в който трябва да покажем по-добра игра, в сравнение с предния. Срещу нас застава един много качествен състав. Целта е именно да покажем по-добра игра от предния двубой", каза Киров.

"Направихме сериозни анализи относно играта на Апоел Беер Шева - противник, на който не може да се дават абсолютно никакви свободни пространства, и противник, който може да се възползва от всяка една грешка, както беше в първия отбор. Трябва да се справим с техните добри качества", продължи той.

"Видя се, че отборът на Апоел е в добър ритъм, не мисля, че имаме някакво предимство от факта, че нашето първенство вече започна".

"По какъв начин ще изглеждаме ще го преценим в часовете преди двубоя. Вече изиграхме мача, в които използвахме различни схеми. Има все още една тренировка до началото на този двубой и има достатъчно време да преценим как ще изглеждаме", сподели наставникът на българския представител.

"Изключително важно за Арда е, че участва в европейските клубни турнири. Това е безценен опит, от който трябва да се възползваме по най-добрия начин и през следващата година да преследваме отново такива цели".

"Това е първо участие на нашия клуб в европейските клубни турнири и все още нямаме представа как ще се представим на чужд терен. Надявам се да съумеем да ги изненадаме с нещо, а с какво самият двубой ще покаже".

"Имал съм възможността да ръководя отбор отпреди няколко години. Даже на същия стадион се състоя двубоят. Знаем, че е много топло. По-голям е проблемът със сериозния процент влажност. Тогава, доколкото си спомнях, имахме проблеми с аклиматизацията".

"Първият мач показа, че по-големият процент от шансовете са в нашия противник. Надявам се да съумее да използваме нашите шансове, дори и минимални. Винаги, когато не се отбелязва гол е притеснително за един отбор", каза още старши треньорът на кърджалийци.

Отложиха мача между Арда и ЦСКА

Отложиха мача между Арда и ЦСКА

Срещата между двата отбора трябваше да бъде на 1 август (неделя) от 21:00 часа, но това няма да се случи