Николай Киров, който направи повторен дебют начало на Арда коментира загубата с 0:1 от ЦСКА в четвъртфиналите за Купата на България. Той направи анализ срещата на "Васил Левски" и сподели виждането си за бъдещето на клуба от Кърджали.

Ето какво каза той: 

"Мисля, че проблемът беше, че създадохме твърде малко в атака. Имахме една по-чиста ситуация. Другите стигахме до 30-ия метър и не успяхме да завършим. Допуснахме елементарна грешка при гола им и трябваше да бъдем по-концентрирани. Това, което видях е, че ни е поспаднало самочувствието и може би затова се дължат грешните решения. Нормално е след няколко негативни резултата да няма такова. Имаме доста работа.

Хубавото е, че има група играчи, с които сме работили и преди и те вероятно по-бързо ще разберат моите виждания. Има работа в едната и другата фаза. Мен ме притеснява, когато един отбор създава малко в офанзивен план. Всеки може да сгреши в последния удар. През второто полувреме "ги хванахме" няколко пъти на преход. Закъснявахме и бавно взимахме обаче решения. Отстъпихме в единоборствата в средата на терена. Чака ни сериозна работа.

Дано този престой да е позитивен. След днешния двубой не е. Винаги е трудно, когато се поема отбор в движение. Ще се съобразим с обстоятелствата до прекъсването, което е след няколко кръга. Мисля, че нещата в трансферния период са се правили в движение и доста хора са закъснели с подготовката. Клубът е продал доста футболисти, което е похвално за предния щаб, но се е реагирало бавно с привличането на нови. Сега периодът е доста труден. Густаво Каскардо аз го заварих, вече беше в отбора.

Преговорите не мога да кажа, че бяха лесни, но самото място, самите мои емоции отпреди наклониха везните да се върна в Арда. Длъжни сме да се борим за седмото място, на една точка сме там. Въпросът е колко бързо състезателите ще усвоят идеите ми".

 ЦСКА удари Арда и се класира на 1/2-финал за Купата на България

ЦСКА удари Арда и се класира на 1/2-финал за Купата на България

"Червените" се наложиха с 1:0