След Лудогорец, Арда изглежда като отборът, който направи най-стойностна зимна селекция. За разлика от тимове като Спартак (Варна), Берое или Хебър, които пазаруваха на кило по разбираеми причини, то треньорът на кърджалийци Александър Тунчев прибегна до четири трансфера, но пък качествени.

Арда разгроми с 5:0 Локо (Пловдив), победи с 1:0 Септември и падна с 0:1 от ФК ЦСКА 1948, въпреки че дълго държеше хикса в ръцете си в трите мача след подновяването на шампионата. След подсилването с карето играчи Арда разполага с огромен потенциал, особено в предни позиции, и доброто представяне не е изненада, а напротив - очакванията са тепърва нивото да се вдига. Сашо Тунчев разполага с много разнообразие по крилата - заедно с първия избор - Светльо Ковачев, тук вече е и Станислав Иванов, на когото му трябват още 2-3 седмици, за да влезе в час. Там може да играе и Иван Тилев, който все пак е по-силен отляво. В тази зона, освен вече споменатия Тилев, отборът разполага с много силен изпълнител като Ел Мами Тетах, както и с Иван Коконов - също опция и за десния фланг. На върха конкуренцията също стана много силна с присъствието на играча на ЦСКА (Москва) Ндиайе и Преслав Боруков. Привличането на Тунгара изглежда перлата в селекция на тима - едновременно мощен, креативен и реализиращ, той е идеалният изпълнител зад нападателя.

През есента Арда вкара 18 гола в 18-те си срещи, което прави по гол на мач, докато сега има 6 попадения в 3 двубоя или средно по две, припомня "Мач телеграф". Това обаче далеч не изглежда таванът за тима на Тунчев.

Арда - Спартак (Варна) 2:0 (Развой на срещата по минути)
на живо

Арда - Спартак (Варна) 2:0 (Развой на срещата по минути)

Вижте подробности