Треньорът на Арда Александър Тунчев пое отбора преди началото на новото футболно първенство за сезон 2022/2023г. Под негово ръководство тимът изигра 18 мача в efbetЛИГА, където заема 9-то място с 26 точки. В турнира за Купата на България Арда се класира за 1/4 финалите, след като отстрани последователно Дунав (Русе) и Марица (Пловдив). След края на футболната 2022 година Тунчев застана пред камерата на клубната телевизия и направи равносметка за постигнатото от футболистите на АРДА до този момент.

Г-н Тунчев, отборът на Арда завърши по най-добрия начин футболната 2022г., след като се класира за четвъртфиналите от турнира за Купата на България, а в първенството е на 3-4 точки от първата шестица. Каква е вашата равносметка за изминалия полусезон под ваше ръководство.

- Наистина, макар и трудно да бе преминаването в следващия кръг от турнира за Купата на България, радостното е, че все пак продължаваме напред. Направихме го по най-трудния начин, след изпълнение на дузпи, но важното е, че продължихме. Що се отнася до първенството, да наистина на 3-4 точки сме от първата шестица и това ни дава една увереност, че през следващата година ще можем да се преборим.

В определени мачове Арда тотално надиграваше своя противник, но в крайна сметка не се поздравяваше с успех. На какво го отдавате това?

- Наистина е така. Може би в повечето мачове, отборът на Арда стоеше доста добре на терена, не отстъпваше по нищо на своите противници, но загубихме. Донякъде на неопитността, както знаете имаме доста млад отбор, който тепърва се изгражда, все още свикват с моите изисквания. На определени моменти имаше една несигурност, една разконцентрираност, които ни костваха да вземем победата.

Има ли елемент в играта, който искате да промените през зимната пауза?

- Със сигурност има неща върху, които ще работим особено през зимната подготовка. Не е само един компонента, а са няколко и се надявам да успеем да ги отработим и да не ги допускаме през пролетния полусезон.

Кой беше най-драматичния мач според вас и може ли Арда да стигне отново до финал за Купата на България?

- Няколко са според мен най-драматичните мачове, но може ни този със Септември, в който повеждахме, губехме и в крайна сметка се поздравихме с успех. Също мача с Ботев Пд в последния кръг, в който по едно време губехме и в последните минути успяхме да победим. Мачът със Славия, където също в последната минута взехме победата и трите точки. Имаше доста мачове, в които отборът показа характер и се бореше буквално до последния съдийски сигнал. Що се отнася за Купата на България, ще се постараем да зарадваме феновете. Преди мача с Марица Пд, аз това казах на футболистите, че през Купата на България е най-прекият път за Европа.

Арда победи Марица след изпълнение на дузпи за Купата

Нова драма с дузпи за Купата - Арда отстрани Марица и продължава напред

Наложиха се с 3:2