Представителите на мъжкия национален волейболен отбор, бронзов медалист от Световното първенство в Япония, се наредиха в челните позиции в анкетата за най-добър спортисти на месеца. Най-високите ни герои спечелиха в три от общо четирите категории, в които бяха номинирани.

В класацията за най-добър спортист за ноември начело в запитването, организирано от в. "Топспорт" и сайта Топспорт.бг, е най-добрият изпълнител на сервис в света Матей Казийски, който събра 62% от гласовете, а второто място остана за друг представител на волейболните ни национали - Пламен Константинов, за когото гласуваха 18% от читателите ни.

Веднага след двуметровите бронзови медалисти се нарежда дуетът Албена Денкова и Максим Стависки със 17%. Далеч зад челната тройка пък останаха тройната ни олимпийска медалистка по шорттрек Евгения Раданова и бадминтонистката Петя Неделчева.

При футболистите, играещи в България, подреждането води Христо Йовов от Левски с 47%. На цели 10% зад него се нарежда най-добрият играч на ЦСКА през тази есен - Еуген Трика. За младата надежда на столичните "железничари" Цветан Генков са гласували 10%, а по 2% събират голмайсторът на Славия Тодор Колев и универсалният футболист на Литекс Джемал Берберович.

В категорията Най-добър български футболист, играещ в чужбина, с внушително предимство пред останалите сте избрали блестящия с изявите си за Тотнъм Димитър Бербатов (78%). Второто място остана за бойкотиралия националния отбор Стилиян Петров (Астън Вила) с 12%. Далеч назад се нареждат нападателят на Ювентус Валери Божинов (4%), хафът на Хановер Чавдар Янков и завърналият се в игра за Волфсбург Мариян Христов (по 1%).

Сред отборите заслужено на първо място с рекордните 81% от гласовете сте класирали волейболния национален отбор, който донесе толкова много радост, побеждавайки отбора на Сърбия и Черна гора в малкия финал на Световното първенство в Страната на изгряващото слънце. Далеч назад втори с по 9% остават футболните отбори на ЦСКА и Левски. Класацията допълват баскетболният шампион Лукойл Академик и футболният тим на Славия.

За най-добър треньор за изминалия месец вие, читателите на в. "Топспорт" и сайта Топспорт.бг, сте избрали селекционера на волейболния национален отбор Мартин Стоев. Цели 84% от гласувалите го поставят на първо място в класацията, а втори остана треньорът на футболния шампион Левски - Станимир Стоилов (14%). Треньорът на Лукойл Академик Марин Докузовски и на Славия - Ратко Достанич, допълват класацията.

В негативната класация "Спортен гаф на месеца" печели скандалът със свастиките, които феновете на Левски размахаха по време на срещата от Шампионската лига с еврошампиона Барселона (51%). За сапунената опера "Митал купува ЦСКА", която достигна края си едва в началото на декември, са гласували 25%, а задържането на бившия шампион на България с Левски Георги Иванов-Геша, който бе обвинен в контрабанда на цигари (23%).

Припомняме, че победителите от всички месечни класации участват в класацията за спортни личности на 2006 година, като от утре читателите на в. "Топспорт" и сайта Топспорт.бг ще могат да гласуват за своите фаворити. Крайният срок е 19 декември, когато ще бъдат обявени крайните резултати и ще бъдат наградени фаворитите на публиката.