В неделя предстои финала за Купата на Холандия. До заветния мач достигнаха двата най-добри отбор от Ниската земя към момента - Аякс и Твенте.

Любопитното в случая е, че двата тима ще се срещнат отново само след седмица, но вече в пряк двубой и за шампионската титла. Дори реми ще позволи да Твенте да триумфира отново, което означава, че Аякс ще насочи всичките си сили именно към двубоя за първенство, а не толкова към този за Купата.

Амстердамци взеха трофея през миналата година, докато шампионската салатиера не е навестявала музея им от 7 години. Именно този факт прави Твенте основен фаворит за Купата, срещу имащия едно на ум тим на Аякс.

Николай Михайлов няма да играе утре в Ротердам, тъй като по традиция този сезон в мачовете за Купата играе Сандер Бошкер. Очаква се това да се случи и на финала. Това обаче всъщност може да се окаже и добро решение, особено в такъв напрегнат момент. 40-годишният Бошкер има огромен опит и едва ли ще се поддаде на емоции. В същото време Ники играе редовно едва от този сезон и

Коефициентът за победа на Твенте е отличен - 2,62. Малко вероятно е да се стигне до продължения, които са силно нежелани и от двата тима.