Анализаторът на Topsport.bg - Велислав Вуцов, коментира поредния кръг от "А" група. Вижте какво каза Вили за мачовете:

Левски - Локомотив (София) 0:0

Един изключително слаб мач, особено за отбора на Левски. Аз още не мога да проумея защо в домакинските си срещи „сините" излизат да играят така, все едно и равенството ги удовлетворява. Липсва всякаква агресия, всякакъв опит за преса и натиск върху противника.  Отбори като Локомотив, за които точицата е безценна, си прекарват времето комфортно на „Герена" и накрая си заминават с актив. В този мач имаше две неща, които много ме озадачиха. Първото - бързият Гаел от Локомотив видимо беше респектиран от присъствието на Мюлдер, който му отговаряше на бързината и физиката, а в 50-ата минута Дъстли бе сменен (???) и на неговото място заигра един от най-бавните в Левски - Пламен Димов. За 10-15 минути Гаел направи 3-4 пробива, които по чудо не завършиха с гол. И второто нещо - точно в този момент решението на „синия" проблем дойде от щаба на Локомотив, като преместиха Гаел на другия фланг на атаката (???). Локомотив видимо щастливи си заслужиха точката.

Славия - ЦСКА 0:1

Заслужена и закономерна победа за ЦСКА, като единствено те могат да съжаляват, че не бе по-изразителна. За разлика от Левски, в играта на ЦСКА има видимо подобрение, поне в няколко аспекта - много по-голяма агресия и хъс за победа и малко по-високи обороти. А най-силното оръжие на „армейците" се превръщат статичните положения. Успехът им дойде закономерно, пак ще се повторя, след като те държаха инициативата през цялото игрово време, а отборът на Славия засега явно не може да надскочи себе си и сериозно затъва в класирането.

Литекс - Черно море 2:1

Черно море е отбор със сериозен потенциал, нещо което неведнъж съм заявявал. Те макар и с някои основни липсващи играчи, бяха равностойни на противника  си Литекс. След ранния гол на гостите, лично за мен допуснаха изключително груба грешка от тактическо естество, като се прибраха в глуха защита и сметнаха, че така ще се измъкнат. В доста мачове досега имаха голям шанс и късмет да се измъкват с добри за тях резултати, но тук дойде народната поговорка за "счупената стомничка". Отборът на Литекс се възползва от страха на варненци и успя да постигне заслужен пълен обрат и да бъде близо до върха в класирането.

Любимец - Берое 1:2

Съседи на картата на България и съседи в класирането, двата отбора трябваше с крайния резултат от мача си да определят кой ще продължи борбата за място в първата седмица. Ясно беше, че загубилият ще се отдалечи почти максимално от първата седмица, а победителят ще е на ръба и ще продължи битката за приятното седмо място. Класата на Берое си каза думата и успехът на отбора е заслужен и реален. След силния си старт в първенството, новакът Любимец започна здраво да зацикля - и като игра, и като резултати. Винаги първата година в елита е трудна и дано хората от Любимец бързо намерят рецептата за излизане от мини кризата в момента.

Черноморец - Локомотив (Пловдив)  0:1

Един изненадващ, поне на пръв поглед, за мен резултат. Не че са слаби и нямат потенциал, напротив - мисля, че те са един сериозен и добър отбор, но смятах,  че закъсалият откъм точки и класиране тим на Черноморец ще направи всичко възможно да излезе с актив от тази среща. Видно е обаче, че бургазлии в момента играят безобразно слабо и безидейно и загубите им започнаха да се трупат една след друга. Отбелязаният гол е от положение на засада. Това, при всяко положение, влияе, но имаше цели 85 минути, в които домакините да покажат по-добра игра и възможности, и да не загубят за пореден път.

Ботев (Пловдив) - Нефтохимик 4:0 и Пирин (Гоце Делчев) - Лудогорец 0:3

Рутинни и очаквани победи за лидерите в шампионата срещу отбори, които са далеч от тяхната класа и възможности.