Преди 29 години в самия край на есенния полусезон ЦСКА и Левски играят шампионатен двубой. Датата е 3 декември. Треньори са Никола Ковачев на "червените" и Иван Вуцов на "сините".

На вратата на Левски пази техният бъдещ клубен президент от средата на 90-те Томас Лафчис. Съдия е варненецът Атанас Матеев. След въпросната среща тръгва песенният рефрен от един дълъг стих по случай победата на ЦСКА с 2:1, който 29 години оглася сектор "Г".

И децата го знаят: "Пръв Джевизов изненада лошо синята армада. Още в третата минута той на Лафчис го набута. После Йончев от крилото стрелна се и на таблото името му заблестя, втори гол за ЦСКА..."

Основните действащи лица сред "червени" и "сини" в този вълнуващ мач са няколко. Както се пее в песента, Спас Джевизов бележи още в третата минута. Тук таранът на "армейците" си припомня крайно любопитен момент: "След всеки мой гол тичах към техния сектор да ги дразня. Много обичах да правя това нещо. А в този случай бях улеснен, защото първото полувреме нападахме натам. С целия си акъл инстинктивно си отворих широко ръката и поех с пълна шепа изстреляна голяма бомбичка. Как не експлодира в ръцете ми и до ден-днешен се чудя. Веднага я хвърлих на тартановата писта. Тя така и не гръмна. Добре, че всичко се размина."

Мачът върви добре за "червените" и в 36-ата минута Цецо Йончев, точно по описанието в песента, след пробив по фланга прави 2:0. В края на мача настава времето на 21-годишния вратарски феномен Георги Велинов, който прави дебют във вечното дерби.

Джони спасява дузпа на Воин Войнов в 83-ата минута и за малко не улавя изстрела от бялата точка на Руси Гочев в 86-ата минута. За тези мигове легендарният страж разказва: "Нямах изобщо никакъв страх от левскарите. Само три месеца преди това, когато бях вратар на Черно море, ги бихме с 3:1. Казах си, че след като го направих с "моряците", ще ми е по-лесно с ЦСКА. Когато дойде времето за дузпите, просто бях концентриран и усещах, че ще се справя. След мача по случай победата на хижа "Сълзица" направихме голям купон."

Някогашното отлично дясно крило на "сините" Войн Войнов говори за своя пропуск: "Помня го, разбира се, този мач. Беше в сезона, когато станахме шампиони за 1979 година, но така или иначе в това дерби по-добри бяха съперниците. Когато трябваше да бия дузпата, си признавам, че преди това Джони ми направи вратарски финт - излъга, че ще се метне в единия ъгъл, после изведнъж смени посоката. След това Руси Гочев намали на 2:1, но нямаше време за нещо повече, а и Велинов в този мач пазеше безупречно."

ЦСКА - Левски 2:1,
"А"РФГ, 15 кръг,
03.12.1978 година

1:0 Джевизов(3), 2:0 Йончев(36),
2:1 Гочев(86-д)

ЦСКА: Велинов, Калбуров, Г. Димитров, Ц.Василев, Б. Колев, Средков, Йончев (67-Вълков), Чавдаров, Джевизов, Кр.Горанов, Н. Христов
Левски:  Лафчис, Пл.Николов, Енчев, Аладжов, Грънчаров, Барзов (46-Йорданов), Гочев, Кочев, Анг.Станков(70-Ем. Спасов), Панов, Войнов.
Ст. "Васил Левски" - 45 000 зрители
Съдия: Атанас Матеев