Световната шампионка за девойки (до 16 г) от 1986 година и за девойки (до 18 г) от 1989 година Катрин Аладжова-Уилс ще е коментатор на започващия в сряда суперурнир по шахмат "М-Тел Мастърс", съобщиха за "Топспорт" организаторите на състезанието.

В турнира тази година освен Веселин Топалов, ще участват още Кришнан Сасикирян, Гата Камски, Ливиу-Дитер Нисипеану, Майкъл Адамс и Шахрияр Мамедяров.

Освен Аладжова-Уилс, която след отказването си от шахмата живее е Австралия, надпреварата ще коментира и петкратният шампион на България Евгени Ерменков. Както е известно гросмайсторът бе коментатор и в предишните две издания на турнира.

Организаторите на надпреварата обявиха, че цената на билета за вход за зала "София" на "Гранд хотел София", където ще се провеждат партиите, е 10 лева, като пропуските ще се закупуват от 9 май във фоайето на хотела. Работното време на щанда е от 10 до 18 часа всеки ден.

Залата побира 120 зрители, а с всеки закупен билет ще се получава и комплект слушалки, с които ще има достъп до коментара на Ерменков на живо.

Слушалките са безжични и са с обхват около 1 км. Това дава възможност на зрителите да чуват анализите, дори ако напуснат залата.