Сеп Блатер е единственият кандидат за президенските избори на Световната футболна централа (ФИФА) през месец май стана ясно, след като нито един друг не е номиниран до крайния срок, който изтече на 31 март.

57-ия Конгрес на ФИФА ще се състои в Цюрих на 31 май, като обявиха, че 66 федерации, членове на централата са номинирали 71-годишния Блатер за трети президенски мандат до 2011 година.

"Искам да благодаря на всички федерации, които демонстрираха своето доверие към мен. През последните 9 години успях да преодолея много трудности и да внеса някои подобрения благодарение на тяхната помощ и на подкрепата на глобалното футболно семейство. По време на моя трети мандат "най-святата игра" ще придобие по ярка социална роля", заяви Блатер.

Швейцарецът бе избран за осмия президент на ФИФА през юни 1998 година. Четири по-късно в Сеул отново му бе гласувано доверие. На извънредния конгрес в Доха през 2003 година бе решено президенския мандат да бъде увеличен от четири на пет години и изборите да се провеждат на следващата, след Световно първенство.