Лидерът в италианската Серия „А" Милан се изправя в събота вечер срещу намиращия се в сериозна криза отбор на Палермо.  До края на сезона остават едва 9 кръга, а „росонерите" имат преднина от 5 точки на върха в класирането пред шампиона Интер.

По традиция Милан играе трудно на „Ренцо Барбера", където не е побеждавал от сезон 2005/06 (0:2). Именно в събота вечер обаче е идеалният момент момчетата на Масимилиано Алегри да нарушат традицията и най-накрая да си тръгнат с 3 точки от Сицилия.

Причините за това са няколко. В лагера на Палермо са в сериозна криза, като тимът е в серия от 5 поредни загуби. Освен това за мача с Милан аут са двама от най-добрите защитници на сицилианци - наказаният Чезаре Бово и контузеният капитан Матия Касани.

Милан пък ще бъде без наказания голмайстор Златан Ибрахимович, което колкото и странно да звучи е добра новина за гостите. Формата на шведа безспорно падна в последните месеци (1 гол от 9 мача, при това от дузпа), а в неделя срещу Бари (1:1) „росонерите" се разиграха именно след изгонването на Ибра.

С Касано и Пато атаката на тима изглежда далеч по-непредвидима, а освен това на линия ще бъде и Боатенг, който ще действа зад двете остриета.

Предвид предстоящото дерби с Интер и очертаващото се тежко гостуване на възродения Фиорентина, победата за Милан в събота вечер изглежда повече от задължителна. Ставките за 7-кратните шампиони на Европа също са апетитни - малко над 2.