Настоящият наставник на Локомотив(Пд) Иван Маринов - Масларя си спомня един мач, в който е играл срещу ЦСКА. Но какъв...

Играе се последният 30-и кръг на "А" РФГ. На стадион "Васил Левски" един срещу друг са Славия и ЦСКА. "Червените" вече са шампиони, защото седмица преди това са надвили "сините" с 1:0.

По онова време Иван Маринов-Масларя защитава цветовете на "белите". В тази среща той сменя в 53-ата минута Хайдарлиев. Влиза в игра при 1:1. Любо Пенев открива в 14-ата минута, а във 20-ата Пламен Симеонов възстановява равенството и двубоят тече кротко. Оттук нататък думата има настоящият треньор на Локомотив: "Ако тимът на Славия беше завършил на четвърто място, щяхме да участваме в турнира на УЕФА. За тази цел ни бе нужен равен резултат. Всички на терена знаехме за какво става въпрос с изключение на Любо Пенев, който вкара нов гол за 1:2. Само четири минути по-късно Петьо Александров изравни. Мачът отиваше към очаквано реми.

В самия край на срещата Валери Греков съвсем ненужно фаулира много грубо Краси Безински. Съдията Димитър Димитров нямаше как да си затвори очите и посочи бялата точка. Бяхме се разбрали, че ако има дузпа за ЦСКА, ще я бие Лъчо Танев и ще я изкара навън. Но вместо това Любо му взе топката под носа и с мощен шут откъм сектор "Г" направи хеттрик. Така се простихме с мечтите за участие в евротурнирите. Веднага след мача по пътя към съблекалнята някои от нашите играчи едва не се сбиха с Любо. Започнахме да се псуваме. Едва ни разтърваха."

След тази нещастна загуба "белите" се смъкват на пето място с 35 точки, колкото имат и Локомотив(Сф), но с по-добра голова разлика. Столичните "железничари" успяват да вземат нужните им две точки след фарс в Стара Загора като бият Берое с 3:2.

Друго интересно около този 30-и кръг е битката за голмайстор на шампионата. Преди срещата Наско Сираков от Левски е с 33 гола, а Петьо Александров с 32. "Белият" нападател решава да играе феърплей и вкарва само един гол. На стадион "Раковски", където играят Левски и Сливен, срещата завършва 4:2 с хеттрик на Наско, който с 36 гола освен голмайстор на България взема и "бронзовата обувка" на "Франс Футбол".

07.06.1987 г.
30-и кръг "А"РФГ
Славия - ЦСКА 2:3
0:1 Л.Пенев (14), 1:1 Пл. Симеонов (20), 1:2 Л.Пенев (67), 2:2 П.Александров (71), 2:3 Л.Пенев (90-д)
СЛАВИЯ: Ананиев, Димитров, Хайдарлиев(53 - Иван Маринов), Греков, Тачев, Пасков, Костов, Радков(85-Караманов), Александров, Симеонов, Миронов
ЦСКА: Велинов (54-Досев), Червенков, Александров, Безински, Борисов, Янчев, Костадинов (72-Стоянов), Чавдаров, Пенев, Танев, Киров
Ст."Васил Левски" - 10 000 зрители
Съдии: Д. Димитров, Я.Великов, Ив.Божков