Преди да започне сезонът, треньор на Борча беше добре познатият в България Наджи Шенсой, но след спор с ръководното тяло той напусна тима буквално броени дни преди началото на шамнионата, което направиха и голяма част и от тогавашните играчи.

Причината бяха забавени плащания и задаваща се финансова криза. Всичко това обрече тима да се бори единственно да не изпадне от елита, което и прави с променил успех.

В последните си десет мача тимът завърши седем пъти под 2,5 гола,а случаите, когато това не се случи бяха или разгромната загуба от един от лидерите Войводина с 0:4 или зрелищното реми с аутсайдера в дивизията Нови Пазар - 2:2.

Отначалото на първенството тимът е отбелязал едва 8 гола в 14 двубоя и наистина тудно достига до попадения, като основно се стреми просто да руши играта и да не получава голове и до каквото се домогне.

Днешният му опонент Явор се очерта като най-сигурният тим за залог на под 2,5 гола тази сезон в цяла Европа. В шеснадесет мача за първенство и купата от началото на сезона само три пъти тима завърши над 2,5 гола, като е отбелязал също едва осем гола в в първенство! Точно преди кръг Явор завърши над 2,5 гола (2:1 победа над Хайдук Кула) след което загуби с 0:1 вкъщи от Смедерево, което прогнозирах и тук с успех и сега гостува на също безспорно един от най-нискорезултатните тимове в първенството - Борча.

Всички предпоставки са налице и днес да видим деструктивния футбол от страна на Борча и изцяло подчинената на защитна тактика постройка от страна на Явор.

Прогноза: под 2,5 гола

Сигурност: 90 %

Автор: Георги Сотиров