Максим Стависки и Албена Денкова започват да разпродават всичко възможно, което имат, за да съберат пари за лечението на изпадналата в кома Мануела Горсова.

Това призна майката на двукратната световна шампионка по фигурно  пързаляне – Силвия, пред „Дарик Радио”. Както е известно, онзи ден руснакът с български паспорт получи 2,5 г. условна присъда за катастрофата, която причини смъртта на Петър Петров. Мануела бе спътничка на загиналия. Стависки трябва да плати и 260 000 лв. кръвнина на семействата на пострадалите.

„Ние нямаме много. Максим не е сред богатите хора. Каквото спечелиха с Албена от фигурното пързаляне, трябваше да делят с треньорите им. Ще продаваме каквото имаме, но трябва да възстановим Мануела и да финансираме лечението й. Максим многократно го е предлагал на баща й”, каза майката на Денкова.

Семейството на Албена понесе нов удар. Партньорът на сестрата на Денкова Ина Демирева в танцовите двойки – Юрий Куракин, който също като Максим е натурализиран национал, е загубил брат.

Демирева пък е налегната от проблеми с бъбреците, заради които не можа да участва във волната програма на европейското в Загреб.

„Стресът, на който бяхме подложени, е нечовешки. Преживявам тежко драмата с Макс. Мъчно ми е за това, което се случи. Сега се стовариха допълнително и здравословните ми проблеми, а семейството на Юрий е направо съкрушено. Това не се издържа”, сподели Ина.