Един от най-интересните турнири от WSOPE 2010 година бе събитие #4 - £10,350 No-Limit Hold'em High Roller Heads-Up. Победител стана небезизвестният покер играч Гъс Хансен. "Великия датчанин" както е известен Гъс в покер средите надви 103 професионалисти, за да грабне първата си златна гривна от Световните Покер Серии и награда от£ 288,409. Във финалната партия Хансен победи 20 годишният американец Джим Колопи..

Формата на турнира бе хедс-ъп (игра един срещу един), а финалната среща се играеше до две победи. Финалът се проведе в два дни, след като първите два мача продължиха изключително дълго, като не определиха победител и завършиха 1:1. Двамата играчи решиха,че са прекалено уморени, за да продължат и се разбраха да установят победителя на следващия ден.

В решителната партия Колопи взе преднина още в началото, но опитния датчанин впоследствие успя да изравни играта и да спечели първото място.В последната ръка от вечерта Хансен отвори на 91,000 чипа, Джим Колопи влезе "all-in" за около 1.2 милиона. След продължително мислене Хансен плати и двамата играчи обърнаха картите си.

Хансен: {4-Hearts}{4-Diamonds}. , Колопи: {k-Spades}{4-Spades} , Бордът: {8-Spades}{j-Hearts}{j-Diamonds}{5-Diamonds}{3-Diamonds}

Покет четворките на Хансен издържаха и "Великия Датчанин" се поздрави с първата си златна гривна от турнир на WSOP и не лошата сума от £ 288,409.

Това бе дълго очаквана титла за Гъс Хансен, който е един от най-известните покер играчи на планетата. Преди да започне да се занимава с покер, Хансен бе сред  най-успешните професионални играчи на табла.