Отборът на Наполи ще продължи италианската доминация над английските отбори през този сезон на Шампионската лига. След като миналата седмица Арсенал бе попилян от „възродения" Милан, тази седмица е ред, друг лондонски тим да усети вкуса на поражение в Италия.

На препълнения до краен предел стадион „Сан Паоло", Наполи ще посрещне намиращия се в ужасна форма състав на Челси. Всички тифози от Неапол очакват със засилен интерес срещата, като обещават да създадат атмосфера невиждана досега по европейските терени. Това със сигурност е голям плюс за Едисон Кавани и компания, които ще дадат всичко от себе си за да зарадват една от най-горещите футболни агитки в света.
Футболистите на Челси се представят доста колебливо.  С игрите си футболистите в синьо успяха да скъсат нервите и на най-големите си почитатели. „Черешката на тортата" бе тази събота, когато отборът собственост на Роман Абрамович  завърши наравно  с тима от „Чемпиъншип" Бирмингам, в среща от турнира ФА Къп.

Това означава, че след около седмица този сблъсък за купата на Англия ще бъде преигран. Всичко това носи допълнително натоварване, което със сигурност не е по вкуса на никой от щаба на Челси.

Също така лондончани имат проблеми и в защитата си с допуснати 10 гола в 12 срещи, а с „атомно нападение" като това  на Наполи ще бъде много трудно да се запази суха мрежа. Челси не спечели нито 1 гостуване в груповата фаза след равенства срещу Генк и Валенсия, и загуба от Леверкузен.

Това е сериозен довод, че и сега това няма да се случи.
Във вторник,  съставът на Наполи, ще излезе с най-доброто на терена. Няма контузени или наказани, което означава, че страховитият „тризъбец" Кавани, Лавеци и Хамшик  ще направи всичко по силите си за да направи кошмарна вечерта на Петър Чех.
След като отстрани „милионерите"от Ман Сити , бившият тим на Диего Марадона е готов на нови евро подвизи. 

Всичко това е доказателство за един много добър и качествен двубой,  в който знакът „1" изглежда повече от вероятен.

Прогноза : 1
Коефициент: 2.30