Голямото дерби на Бундеслигата между Байерн и Борусия Дортмунд ще се състои този уикенд.Вестфалци имат преднина от 13 точки в класирането спрямо съперника си и дори при загуба на „Алианц Арена", отборът на Юрген Клоп ще си остане твърд фаворит за титлата.

Загубата обаче далеч не влиза в плановете на амбициозния наставник. Всички в лагера на Борусия са решени да докажат, че са заслужено първи, а какво по-добро доказателство от победа над действащия шампион, при това на негова земя.  Още повече, е в Дортмунд се готвят за този двубой цяла седмица, докато баварците имаха изключително труден мач с Интер в Шампионската лига само преди дни. „Жълто-черните" са и в отлична форма и едва ли ще се притеснят от препълнените трибуни,

Въпреки всичко, не Ви съветваме да залагате парите си за успеха на гостите. Байерн е изключително опитен тим, което се видя и онзи ден в Милано. Хората на Ван Гаал могат да накажат всяка грешка на противника и често го правят.

Съпоставяйки тези фактори, то най-логичният извод е, че мачът ще завърши с реми.Коефициентът за хикс е повече от добър и варира около 3.50 в различните букмейкърски къщи.