Тази вечер Барселона приема Виляреал в опит да направи нов голям мач през сезона. Барса продължава да бъде „в играта" и за трите възможни отличия - титлата в Ла Лига, купата в Шампионската лига и Купата на Краля. Това е единственият испански отбор, който се надява на требъл. Каталунците са мобилизирани преди първия полуфинал с Виляреал за третото по важност отличие.

Барселона иска да продължи серията си от 9 поредни победи, която накара да забравим за пукнатините в тима от началото на годината. Формата на Лионел Меси и Неймар смущава всеки следващ съперник. Има и друг стимул за мача с Виляреал - Барса гони четвърти финал в турнира през последните 5 години. Интересното е, че никога в дългата си история, клубът не е успявал да натрупа толкова директни мачове за трофея във въпросния период от време.

През 2011 година „блаугранас" загубиха финала за Купата на Краля от Реал (Мадрид), но през следващата се поправиха и вдигнаха отличието, побеждавайки Атлетик (Билбао). За да дойде финалът през 2014 година и ново болезнено поражение от големия съперник Реал. Сега целта е серията да продължи - загуба на финал, победа, загуба, и... победа. Първо обаче трябва да се отстрани корав отбор, какъвто несъмнено е Виляреал. Справка - преди дни Барса надделя много трудно над „жълтата подводница" за първенство - успех с 3:2 на „Камп Ноу".

Друг интересен факт за Барселона в турнира за Купата на Краля - „лос кулес" са били на полуфинал 8 пъти в последните 9 години.

Не бива да се забравя, че Барса е Краля на Купата на Краля с цели 26 спечелени отличия. Никой в Испания няма повече. Втори в подреждането са баските от Атлетик. Мечтан финал ще е именно тези съперници да се изправят един срещу друг в директен спор за трофея. За да стане, каталунците трябва да потопят „жълтата подводница", а Билбао да удари другите каталунци от Еспаньол. За да се повтори финалът от 2012 година.