При липсата на атрактивни двубои в днешният тираж, мачът от португалската втора дивизия Морейренсе - Навал е просто подарък. И двата тима играят доста офанзивен футбол, като Морейренсе разчита да бележи предимно в домакинските си срещи, което го направи и най-силния домакин в португалската втора дивизия и в шест домакинства тимът има отбелязани дванадесет гола.

Денят преди Коледа Морейренсе отпадна от турнира за купата на Португалия доста злощастно след изпълнение на дузпи и вероятно концентрацията на тима днес няма да е на подобаващо ниво. В онзи двубой Морейренсе изоставаше още в първата минута, като дузпа в полза гостите Насионал Мадерйра позволи на тимът от острова да поведе, но дори след изоставане с два гола пасив Морейренсе успя да изравни с два гола и мача завърши наравно в редовното време. Днешният домакин съвсем ясно показа изповядвания от него офазнзивен футбол с бразилски привкус придаден от бразилските състезатели в селекцията. В последните десет двубоя Морейренсе се е разписвал най-много пъти, от които и да било друг тим в дивизията цели седемнадесет пъти и е допуснал в тези двубой дванадесет попадения.

 

Навал в истинска бразилска колония, като в тима играе цяла дозина бразилски играчи и показатели на тима категорично потвърждават бразилския стил на тима.В последни си десет двубоя Навал в отбелязал дванадесет пъти и е допуснал десет пъти да бъде поразена неговата мрежа, като общо мога да каже, че Навал бележи гол, а и допуска гол в почти всеки мач. Навън тимът от шест излизания има три победи, две загуби и едва един развен мач, което показва, че тима играе на принципа в гостуаванията си "всичко или нищо".

 

Двата тима не са играли един срещу друг  от сезон 2011/2002г. Като преди това в шест двубоя между тях само един завърши 1:1 във всички други излезе опцията над 2,5 гола, като има и резултати, като  6:1; 0:5 и 4:0

Днес няма какво друго да очакваме освен мач изпълнен с голове, като опцията над 2,5 гола би трябвало да се изпълни, а повечето букмейкъри предлагат коефициенти започващи от 2.20 за подобно събитие, което прави двубоя достатъчен като ставка за залог дори на просто на сингъл.

Прогноза: над 2,5 гола

Вероятност: 80 %

Автор: Георги Сотиров