Адвокатите на световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки Росен Кожухаров и Явор Нотев побесняха, след като вчера в някои електронни медии се появиха информации, че част от заплатите на фигуриста ще бъдат дарявани ежемесечно за лечението и възстановяването на Мануела Горсова, която пострада тежко при катастрофата, която фигуристът предизвика край река Ропотамо.

Максим е започнал работа в Москва като помощник-треньор на една от най-известните руски двойки.

"За първи път в 15-годишната ми практика имам клиент, който преди окончателното приключване на делото дарява средства. Максим изплати обезщетенията и сега възнамерява да даде допълнителна помощ",цитиран е адвокат Кожухаров.

"Категорично искам да опровергая информацията, че Стависки ще дари част от печалбата си като треньор за лечението на Мануела. Не мога да разбера как част от моето изказване е извадено от контекста и се обявява за новина. Меко казано, съм потресен. Поставен съм в изключително тъпа ситуация - да опровергавам нещо, което реално не съм казал", изригна часове по-късно адвокат Кожухаров пред News.bg.

Юристът допълни, че Стависки действително отделя пари от възнагражденията си, но те са за изплащане на паричните обезщетения, които той е задължен да заплати.