Витоша (Бистрица) е новият победител в турнира за купата на Аматьорската футболна лига. Тази вечер, "тигрите" вдигнаха трофея след като победиха Дунав (Русе) с 1:0. Финалът се игра на стадион "Ивайло" във Велико Търново. Георги Амзин вкара единственият гол в срещата. Това се случи в 33-ата минута, когато Мартин Станкев центрира от фаул и Амзин реализира с глава.

Футболистите на Николай Христозов започнаха вихрено и в началния четвърт час създадоха възможности за попадения. Станкев уцели гредата от фаул в 10-ата минута. Още положения за гол имаше пред русенската врата. След почивката Дунав опита да осъществи натиск, но действията му бяха разпилени. Съперникът заигра по-затворено, но провеждаше опасни контраатаки. В крайна сметка Витоша запази минималния си аванс, който се оказа достатъчен за триумф в турнира. Това е втора купа на АФЛ за тима от Бистрица. Първият трофей беше завоюван през 2012 г.

Настоящият лидер на Витоша - Емил Гъргоров пък е първия български футболист, печелил всички национални отборни надпревари - шампион на България, носител на купата на България, Суперкупата и купата на Аматьорската футболна лига.

Дунав стигна до финала за Купата на АФЛ

Дунав стигна до финала за Купата на АФЛ

Русенци победиха Саяна с 2:0