Петко Петков е едно от най-новите попълнения на ЦСКА 1948. Той бе привлечен от Рилски спортист, където само през този сезон, вкара 16 гола. 

28-годишният футболист разкри в интервю за клубния сайт, че е имал оферти от Първа и Втора лига, както и от Кипър, но е предпочел да облече екипа на "червените".

ЦСКА 1948 работи по привличането на класно попълнение

ЦСКА 1948 работи по привличането на класно попълнение

Трансферът трябва да стане факт през януари

"Един по един всички приятели се записаха да тренират футбол. Реших, че и аз трябва да се пробвам, така започна всичко. На 17 години ме взеха в първия отбор на Монтана. Тогава записах и първия си мач в професионалния футбол, тимът беше в "Б" група. На 18 години подписах първи професионален договор.

В един момент реших да се прибера в София, писна ми да обикалям. Реших, че трудно ще се изкарат пари от футбола", разказа Петко.

Той и съпругата му се занимават с управлението на фитнес зали, като самият той е както управител, така и инструктор.

"Коректността е много важна. Например, никога не си позволявам да изготвям хранителен режим, въпреки че знам доста по темата. Но има си професионалисти - диетолози. Те правят измервания, програми. Пращам клиентите си при тях. Не искам просто да взема нечии пари", добавя играчът.

Валентин Илиев: Единствената цел пред ЦСКА 1948 е класиране във Втора лига

Валентин Илиев: Единствената цел пред ЦСКА 1948 е класиране във Втора лига

"Емил Гъргоров направи сериозен компромис, за да играе при нас"

"Харесах се на доста отбори. Оцениха, че съм голмайстор на групата, въпреки че играя за 13-ия в класирането. Това не е лесно. Не само ЦСКА 1948 ме поиска. Имах оферта от отбор от Първа лига, няколко клуба от Втора. Но истински ме привлече предложението на тим от втора дивизия на Кипър. Даваха ми много добри условия. Но прецених, че ЦСКА 1948 е последният ми влак във футбола. Това е шансът да се развия", споделя още Петков.

Снимка 330892

Източник: ЦСКА 1948

"От дете учителите ме пращаха на републикански първенства по лека атлетика. Винаги съм бил сред първите на бягане. Искам да стана голмайстор с ЦСКА 1948 във Втора лига. После и в първа. Този отбор ще се изкачи бързо в елита. 

Няма разлика между аматьорите и Първа или Втора лига. Само в тичането, защото отборите в елита водят някаква подготовка. Тези в нашата група свършват въздуха. Иначе и при "професионалистите" е едно ритане на топката нагоре", завършва голмайсторът.