Отборите на Общински детски комплекс Варна и ФК "Черноморец" (Бс) са финалистите в провелите се днес мачове от "Данониада" 2019 - зона Варна.

Въпреки силния вятър, домакините бяха точни и се наложиха във финалния двубой над тима на ДЮШ "Дуло" от Дулово с 2:0. Така децата на треньора Бисер Бъчваров си осигуриха място за финалната фаза в националния турнир.

Вторият финалист от зоната е отборът на ФК "Черноморец" (Бс). Малките "акули", водени от треньора Пламен Младенов, надвиха с 6:5 след дузпи отбора на ДФК "Звездичка", също от Бургас. В редовното време двубоят между двата тима беше равностоен с резултат 0:0 в редовното време.

В надпреварата на терените на ТЪ "Варна" се включиха отбори от Варна, Бургас, Дулово, Шумен, Исперих и цяла Североизточна България.

Следващите мачове от "Данониада" 2019 ще се играят в София на 25.05.2019 г. Заявки за участие в "Данониада" се приемат до един ден преди мачовете в съответната зона на интернет адреса на турнира www.danoniada.bg

За трета поредна година се проведе играта "Събирай разделно", част от съвместна инициатива на "Данон - Сердика" АД и "ЕКОПАК България" (АД). С помощта на спортно предизвикателство тя разяснява на малките футболисти ползите от разделното събиране на отпадъци и им помага да разширят и затвърдят познанията си за опазване на природата.

Снимка 424017

Традиционно "Данониада" се организира с медийното съдействие на Нова Броудкастинг Груп.

В рамките на турнира се организира и специална обучителна игра сред участниците и публиката, която има за цел популяризирането на здравословното хранене, с което DANONE подчертава своята визия за Една планета. Едно здраве (One Planet. One Health).

Важната информация за храненето и хранителните навици е представена на децата по интересен и забавен начин в игрови формат.

Победителят във финалната фаза на "Данониада" 2019 ще се състезава във футболния турнир за международната купа "DANONE NATIONS CUP", която тази година ще се проведе в Барселона (Испания) - "родното място" на компанията DANONE. По едно и също време ще бъдат организирани две паралелни надпревари - за отборите победители от 2018 и от 2019 година.

Международният турнир "DANONE NATIONS CUP", тази година е част от празненствата по случай 100 години DANONE. Компанията чрез него иска да сподели с целия свят своята визия за Една планета. Едно Здраве (One Planet. One Health).

Децата на Берое спечелиха "Данониада 2018", Димитър Бербатов награди всички участници (ВИДЕО+СНИМКИ)

Децата на Берое спечелиха "Данониада 2018", Бербатов награди всички участници

Митко сподели, че ще "наблюдава развитието на талантите и им желае успех"