Старши треньорът на Черноморец (Бургас) Георги Чиликов остана доволен от победата на старта в Югоизточната Трета лига, но има резерви към играта на отбора в определени периоди. Акулите стартираха с победа с 2:0 над Левски (Карлово) с голове в края на първото полувреме и в началото на второто.

"От победата съм доволен, а от играта - до 60-ата минута. След това допуснахме прекалено елементарни грешки, за които нямам обяснения. Не казвам, че е имало ситуации пред нашата врата. Но просто имаше едни 20-30 минути, които не ми харесаха, започна Чиликов пред БТА.

"Важното е, че стартирахме с победа. Момчетата се стараят, от тази гледна точка нямам забележки. И ние също така цялостно се стараем да имаме професионално отношение. Слизам от Първа в Трета лига и имах опасения за състоянието на терените, но вчера горе-долу беше подготвен добре. Не е важно само за моите виждания, а и за налагането на младите футболисти. БФС прави промяна в полза на младите, като има задължителни по трима до 23 години, но тези момчета трябва да играят на хубави терени, каза още Чиликов.

Във 2-ия кръг бургазлии посрещат сериозния отбор на Асеновец (Асеновград), които вчера тръгнаха с победа 1:0 над 2-ия от миналата година Саяна (Хасково). И той очаква градът все повече да се събужда в любовта си към футбола и към най-стария клуб в региона.

"Феновете трябва да идват и да подкрепят нашия отбор. Срамно и смешно е нашият клуб да бъде извън професионалния футбол вече толкова години. Трябва да им идва отвътре да дойдат на стадиона и да подкрепят отбора. Не може футболът в Бургас да крета така. Затова и съм се върнал и съм се ангажирал с идеята Черноморец, допълни бившият централен нападател, играл и за двата софийски гранда Левски и ЦСКА, а също така и участник на Евро 2004.

Той допълни, че очаква за мача с асеновградчани да се върне в отбора Венцислав Славов, който е получил хематом на контролната среща със Загорец (Нова Загора). Пожелателно е и възстановяването на крилото и атакуващ полузащитник Олджай Алиев. Десният бранител Стойчо Атанасов ще липсва до Нова година, тъй като направи операция на коляното заради травма на кръстни връзки.