Видима-Раковски остава в "А" група. Отборът от Севлиево спечели с 4:3 срещу Спортист (Своге) след дузпи баража за елита. Двата отбора не успяха да определят последния член на "А" група за новия сезон в редовните 90 минути и след двете продължения от по 15 минути. Резултатът се запази 1:1, което наложи наказателните удари.

Двата тима спореха за позицията на Пирин, който беше изхвърлен от елита. Резултата на стадион "Христо Ботев" във Враца откри Петър Василев. Той беше точен в 35-ата минута, когато засече с глава центриране на Младен Стоев.

В 78-ата обаче символичният домакин изравни. Русев беше съборен от вратаря в наказателното поле и Ахмед Ахмед посочи бялата точка. От нея пък Христо Господинов не сбърка и запази шанса на тима си за "А" група реален.

През първото продължение имаше здрава битка по терена, с минимален превес на "шоколадите". Те обаче останаха с човек по-малко в 97-ата след втори жълт картон на Стоян Тодоров. Вторите 15 минути също не бяха белязани от нищо интересно и се наложи ролетката на дузпите да определи победителя.

От бялата точка обаче с по-точен мерник се оказаха играчите на Костадин Ангелов, който преди около две седмици застана начело на тима. "Шоколадите" озтърваха цели три дузпи - чрез Стоев, Младенов и Валентинов. За Видима Атанас Иванов не успя да порази целта.

В крайна сметка след редица безсмислени решения на БФС и странни схеми на баражи Видима-Раковски "оцеля" и от новия сезон ще играе отново с "майсторите".

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА