Отборът на Лудогорец (Разград) постигна 16-та победа през този сезон, след като триумфира  с лекота над гостуващия тим на Ботев (Враца) с класическото 3:0. В герой за домакините се превърна националът Иван Стоянов, който отбеляза два гола.

Домакините от Лудогорец не изгубиха никакво време и още със самото начало на срещата, „зелените" започнаха активни атаки към вратата на гостите от Ботев (Враца). Още до петата минута, момчетата на Ивайло Петев имаха цели две положения за гол, но Гъргоров и Шоко пропуснаха.

Това обаче не направи Иван Стоянов, който в деветата минута бе точен за 1:0. Асистенцията бе дело на Емил Гъргоров.

Пет минути след попадението за домакините бившият играч на Страсбург Емил Гъргоров получи възможността да изпълни дузпа, която за съжаление на всички фенове от Разград  бе спасена от вратаря на врачани Христо Митов.

Минутите на пълно надмощие за „орлите" продължаваха с пълна сила. В 33-ата националът на България Светослав Дяков се разходи между бранителите на Ботев, излезе очи в очи срещу Митов, стреля, но вратарят спаси. Отбитата топка падна на крака на Гъргоров, който стреля веднага, но капитанът Росен Ванков с шпагат изби от голлинията.

Шест минути по-късно Мишо Александров отново имаше шанс за гол, но топката не посети за втори път вратата на гостите.

Второто полувреме протече по абсолютно идентичен начин. Домакините от Лудогорец бяха в пъти по-класният тим и съвсем логично стигна и до втори гол. Това стана факт в 68-ата минута, когато нарушение в наказателното поле на Ники Маринов срещу Мирослав Иванов доведе до втора дузпа за домакините. Зад топката застана Иван Стоянов, който отбеляза втория си гол в срещата.

Класическото 3:0 оформи Емил Гъргоров, който увенча добрата си игра днес с красиво попадение.

С днешната си победа, футболистите на Ивайло Петев продължават гонитбата с Черноморец и ЦСКА за трофея в родната „А" група. Със събраните 51 точки „зелените" от Разград заеха втора позиция в класирането, 24 часа преди изиграването на срещата между Черноморец и Черно Море.

Положението в Ботев (Враца) остава плачевно след поредната загуба на тима, която остави врачани на 5 точки от опасната зона. Следващата среща за играчите на Антони Здравков ще бъде ключовото домакинство срещу отбора на Локомотив (София).

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!