Пловдивският Локомотив успя да измъкне инфарктна победа с 2:1 над Берое на негостоприемния стадион в Стара Загора. Почти през цялата среща домакините търсеха по-упорито трите точки с нападателна игра и териториално надмощие, но „смърфовете" търпеливо стигнаха до успеха. 

В началото на второ полувреме Георги Стефанов откри головата сметка на Локомотив, а малко по-късно Владимир Зафиров си вкара автогол - 0:2.

Берое върна интригата в мача чрез Георги Андонов, който изпълни точно дузпа, отсъдена за игра с ръка на Кирил Котев.

Гостите от Пловдив започнаха със самочувствие и създадоха първите опасности за гол в срещата. След пас от дълбочина Рангел Абушев изскочи на ударна позиция, но бившият вратар на „смърфовете" Кирил Акалски спаси. Стражът трябваше да се намеси и в 13-ата минута при шут отблизо на Георги Стефанов, след което Берое трайно се настани в половината на Локомотив. 

До края на полувремето старозагорци подложиха Йордан Господинов на изпитание с изстрели при първа открила се възможност, но опитният вратар опази мрежата си суха. Чисти положения пропиляха Георги Динков и Давид Каядо, като португалецът сериозно изнерви привържениците на тима с неточна стрелба, останал „очи в очи" с Господинов.

След почивката играта стана много по-открита, за което спомогна и фактът, че Берое заигра „ва банк". В нападението на старозагорци се включваха дори и бранителите, което даде възможност на Локомотив да стегне остри контраатаки. В заключителните минути Берое бе близо до равенството, но Елиаш не бе точен с глава след изстрел от вратарското поле.

РАЗВОЯТ НА МАЧА ПО МИНУТИ ТУК!