Хайде сега да свалим очилата, защото някои събития от последните дни са направо очеизбождащи! И този път не става дума за съдийските грешки.

Само преди броени часове излязоха решенията на Дисциплинарната комисия, която обяви наказанията след 24-ия кръг на Първа лига. И пародията продължи! Защото за пореден път се оказа, че правила във футбола ни няма, а ако има, те не са еднакви за всички. Иначе как бихме обяснили наказанието на един футболист, който нокаутира с две крошета свой колега, да получи по-малка санкция от друг, който е с по-леко провинение. Да, за Божидар Чорбаджийски и Антонио Вутов говорим.

Не ни разбирайте погрешно, футболистът на Левски закономерно ще си понесе последствията за ритника в задните части срещу Хасани. Хубавото е, че самият той осъзна грешката си, извини се, беше глобен от клуба. Като висока топка треньор Делио Роси също му показа, че така не се прави.

Но какво се случи в другия клуб, носещ абревиатурата ЦСКА? Окей, наясно сме, че ръководните фактори на "Армията" се опитват по всякакъв начин да прехвърлят горещия картоф към разградския хегемон, наясно сме, че стрели между двата клуба ще има предвид битката за титлата, но все пак е нужна мярка. Съгласете се, че е нелепо Стойчо Стоилов да търси всеки път камерите и да обяснява колко е ощетен неговият отбор, а още по-нелепо е да го прави след мачове като този в Русе. Нелепо е капитанът ти да раздава крошета все едно е на улицата, да не бъде изгонен, а след това да получи някакво смехотворно наказание за деянието си, но ти пак да недоволстваш... Баста, осъзнайте се!

"Давайте момчета, раздавайте крошета", май това е призивът на Дисциплинарната комисия, като гледаме аршина, с който борави. А понеже заговорихме за нелепости, е редно да попитаме господата от комисията какво трябва да стане, за да бъде наказан футболист на Лудогорец по видео-запис? И какво предвижда правилникът за умишлено настъпване без топка, каквото видяхме, че Сисиньо умее много добре? Или пак ще се правим на неразбрали, недочули и невидяли, само и само да не разсърдим господарите...

Вижте наказанията на Дисципа след 24-ия кръг в Първа лига

Вижте наказанията на Дисципа след 24-ия кръг в Първа лига

С по-сериозно наказание е Венци Бенгюзов