От следващия сезон всички клубове от „А” група ще бъдат задължени да използват в стартовия си състав поне един футболист до 21-годишна възраст, стана ясно след съботното заседание на Изпълнителния комитет на БФС, броени часове преди мача България – Италия. Това ще бъде вписано в Наредбата за първенствата и турнирите в системата на централата за сезон 2015/2016.

„Все пак България е в Европа, това нещо го няма, ние показваме нашето желание, чисто юридически може да не е издържано, но един играч не е малко. Ние правим прецедент в Европа. Може да имаме юридически проблеми за в бъдеще, но го правим с ясната цел да помогнем. Най-нормалното е в клубовете собственици и треньори да изграждат млади футболисти, които да бъдат продавани в Европа, но явно това не се случва. Ние се опитваме да помогнем", обясни своето виждане президентът на БФС Борислав Михайлов.

Друго важно решение, което касае клубовете от „А” група, е прокарването на задължително условие за лицензирането, свързано с осветлението на техния стадион. „Ако клуб в А група за новия сезон или нов клуб няма осветление, той ще трябва да заяви стадион с осветление”, каза Павел Колев, завеждащ пресслужбата на БФС.