Бившият български топсъдия Атанас Узунов е свирил често двубои между ЦСКА и Левски. Той коментира пред Sportonline.bg качествата на рефера Ивайло Стоянов, който ще свири Вечното дерби утре.

„Вечното дерби ще е леко за Ивайло Стоянов. Убеден съм", бяха първите думи на Узунов.

„Според мен Ивайло няма да има проблеми, защото точно в това издание на дербито двата отбора имат цели. ЦСКА ще иска да се откъсне още повече в класирането. Левски ще търси успех за да се закачи за челото. Обикновено прехвърчат искри когато двата отбора няма за какво да играят и започват нервните изблици по терена. Сега обаче няма да е така заради причините, които посочих", смята Наско Узунов.

"Футболистите във Вечното дерби и съдията са като скачени съдове. За играчите в мач между ЦСКА и Левски е важно да играят силно, за да се харесат на мениджъри и да ги забележат по този начин в чужди отбори. Също така съдията, ако свири добре, може да получи доверие и да се изкачи нагоре в родната съдийска йерархия. А после да получи възможност след време да ръководи мач от евротурнирите. За съжаление наш съдия от дълго време не е свирил големи мачове в евротурнирите.

В съдийството думата "компенсация" е забранена. Би било много глупаво от страна на който и да е рефер да види нещо очевадно и да не го свири за единия отбор, а после да ощети по същия начин и другия отбор. Ивайло е уравновесен и няма да има проблеми нито с футболистите, нито със себе си.

Да не говорим за чуждите съдии и да ги даваме за пример. Нагледах се в евроквалификациите и евротурнирите на безобразни съдии", завърши Узунов.