От Министерството на спорта публикуваха съболезнователен адрес до близките на Цено Ценов.

Легендата на българската борба почина на 80-годишна възраст.

"ДО СЕМЕЙСТВОТО И БЛИЗКИТЕ НА ЦЕНО ЦЕНОВ

ОПЕЧАЛЕНО СЕМЕЙСТВО,

С голямо прискърбие научих вестта за кончината на Цено Ценов. Приемете моите най-искрени съболезнования!

Напусна ни един достоен човек, който посвети живота си на спорта. Напусна ни мой приятел и голям спортен ръководител. Цено Ценов беше мъдър човек, балансьор, ерудит и администратор от най-високо ниво с огромен опит, доказан авторитет в световната и европейската борба.

Уважаван навсякъде той допринесе за имиджа на българския спорт. За него моралът и достойнството бяха сред водещите ценности за човека. Напусна ни личност, която може да служи за пример на всяко едно поколение.

Цено Ценов управляваше дейността на Европейската федерация по борба в продължение на 24 години. През петте си мандата като президент той работеше неуморно за развитието на любимия си спорт, като беше фактор в централата още от нейното основаване през 1978 г. През 2002 г. Ценов беше избран и на ръководна позиция в управата на Международната федерация по борба, за да заеме по-късно и поста вицепрезидент.

Цено Ценов беше сред авторитетите на ръководни постове и в българския спорт. Бивш председател на Българската федерация по борба, дългогодишен член на Българския олимпийски комитет и изпълнителен директор на Фондация "Български спорт". В началото на тази година имах честта да му връча най-високото държавно отличие в областта на спорта - "Венец на победителя", като доказателство за огромната заслуга, която има към развитието на родния спорт.

Загубата на личност от неговата величина предизвиква огромна скръб. Напусна ни един от най-големите деятели на българския спорт.

Поклон пред светлата му памет!

КРАСЕН КРАЛЕВ,

МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА".

Почина Цено Ценов

Почина Цено Ценов

Датата и мястото на поклонението ще бъдат обявени допълнително